Frågor från Sally!

Hejsan!
 
Tror det snart är dags att ha en ny frågestund för nu har det trillat in lite frågor! Sally mailade mig en massa spännande frågor som jag tänkte att jag kunde svara på här i bloggen ^^ Så nu kör vi!
 
 
 
 
1. Hur gammal var du när du började klä dig Kawaii/Lolita?

Började testa olika stilar på gymnasiet, så vid 16-17 års ålder blev jag inspirerad av de japanska stilarna.
 
2. Har du någon favorit manga eller anime som du rekommenderar?

Sailor Moon alla dagar i veckan! :D
 
3. Vart köper du oftast kläder? 
 
Åh det är ju så himla olika! Köper oftast mina lolitakläder second hand på facebook, men sen kan man ju hitta söta saker i "vanliga" affärer som H&M :) Även i butiker som Myrorna och Beyond Retro kan man hitta fantastiska pärlor! Det gäller att ha ögonen öppna!
 
4. Gillar du Yohio eller Dolly Style? 

Nej kan inte säga att jag är ett fan.. Dessutom har Dolly Styles låtar blivit söndertjatade på jobbet haha!
 
5. Har du något favoritband/favoritartist? 

Disneymusik kan jag lyssna på jämt ^^
 
6. Har du någon gång blivit mobbad pga. din klädstil?

Nej det har jag inte blivit. Blev mobbad när jag var yngre av en kille i klassen men jag tror det var för att han var kär i mig. Det verkade som det i alla fall för han slutade efter ett tag när han märkte att jag ignorerade honom. 
 
7. Kan du japanska? 

Nej bara några ord/fraser typ. Får träna mer inför nästa Japanresa haha!
 
8. Vad har du för tips till dem som vill börja klä sig annorlunda, men inte riktigt vågar? Och vad ska man göra om föräldrarna säger nej? (Jag vill som sagt också klä mig lite Japan inspirerat, men vågar inte riktigt och mina föräldrar vill inte att jag ska sticka ut för mycket.)

Då skulle jag tipsa om att börja lite smått! Man kan ha söta accessoarer som mobilskal, mobilsmycken, väskor, halsband, armband, strumpor osv. Tycker man att man får lite för mycket uppmärksamhet och det blir jobbigt så kan man alltid ta av det :) Man ska ju känna sig bekväm i sin stil!

Föräldrar kan vara lite överbeskyddande men de vill ju bara ditt bästa :) Är det en sötare stil du är ute efter så skulle jag rekommendera att kolla in märken som Liz Lisa (även att bara googla på för inspiration). Det är lite neutralare ljusa färger och gärna lite blommigt och pastelligt som är perfekt nu till våren och sommaren!
 
 
 
 
Sally

Tack så jättemycket för att du svarade :D Du är bäst <3